Фото: соцмережі

Бояться правди? Китай заборонив користуватися ChatGPT

Влада Китаю заборонила використовувати чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Це пояснили тим, що ChatGPT використовує нецензуровані відповіді на запитання користувачів.

Про це повідомляє Nikkei Asia.

Відтак, влада наказала великим китайським технологічним компаніям, зокрема: Tencent Holdings і Ant Group, фінтех-філія Alibaba Group Holding не популяризувати послуги ChatGPT громадськості. Такий наказ з'явився на тлі зростаючої тривоги в Пекіні через нецензуровані відповіді чат-бота на основі штучного інтелекту на запити користувачів. 

Видання повідомляє, що технічні компанії також повинні будуть звітувати перед регуляторами, перш ніж запускати власні сервіси, схожі на ChatGPT.

Що таке ChatGPT

Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT від компанії OpenAI став популяризуватися наприкінці 2022 року. Прикметно, що ШІ здатний швидко й упевнено відповідати на запитання різної складності, а також писати прозу, вірші або комп'ютерний код за командою. Він може працювати з текстом, програмним кодом, формулами та числами — генерувати все, що йому зададуть.

Лише за два місяці після випуску чат-бота кількість активних користувачів перевищила 100 мільйонів, що стало історичним рекордом серед користувацьких програм.

Нагадаємо, 18 лютого чат-бот від стартапу OpenAI став доступний в Україні. Він досконало володіє українською мовою

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.02.2023 16:36