Фото: dp.tax.gov.ua

Брали участь у наступі на Луганську та Миколаївську області: в Україні засудили трьох росіян

В Україні суд виніс вирок росіянам, які брали участь в окупації Луганської області та наступі на Миколаїв. Трьох рашистів засудили до 15 років тюрми.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що зловмисники потрапили в полон під час бойових дій на східному та південному фронтах, у тому числі на Миколаївському напрямку.

"За матеріалами СБУ, суд призначив двом бойовикам 15 років тюремного ув’язнення, ще одному — вісім років, враховуючи його сприяння слідству", — зауважили в СБУ.

Відтак, один із засуджених є заступником командира так званої "1 роти 248-го піхотного батальйону "ЛНР", який з 2015 року воював проти сил АТО. Напередодні повномасштабного вторгнення Росії він приєднався до регулярних військ ворога. Після перетину лінії розмежування через річку Сіверський Донець — зайняв бойові позиції в районі селища Довге Алчевського району Луганської області.

Другий засуджений — бойовик, який також воював проти наших воїнів з 2015 року. Тоді він був у складі терористичного угруповання "Шум" так званого "козачого союзу області війська Донського "ДНР".

А от третій бойовик виявився мешканцем Луганської області, який у серпні 2022 року пройшов військовий вишкіл в одному з тренувальних центрів російських окупаційних угруповань. Після цього його призначили на посаду стрільця у складі однієї з повітряно-десантних дивізій ворога. Там він брав участь в бойових діях на території Миколаївської області.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації).

Нагадаємо, раніше повідомлялося. що в Україні суд вперше виніс вирок митрополиту Української православної церкви Московського патріархату. Зокрема, йдеться про колишнього керівника Кіровоградської єпархії митрополита Іосафа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 18:58