Британці випробували танк для вуличних боїв. Він отримав назву Streetfighter II

21 СІЧНЯ 2020 14:31

Сухопутні війська Великобританії провели демонстраційні випробування основного бойового танка Challenger 2, модифікованого спеціально для участі у вуличних боях в умовах щільної міської забудови.

Як пише Jane's, нова машина отримала назву Streetfighter II. Випробування танка проводилися на полігоні в Солсбері (Відео з You Tube).

За оцінкою військових, сучасні міста мають тенденцію до розростання, а значить військові конфлікти в майбутньому будуть вестися в тому числі і в умовах міської забудови.

У цих умовах нападу слід очікувати буквально з усіх боків. Для того, щоб підготуватися до таких боїв, військові опрацьовують різні концепції, в тому числі - модифікації вже наявної військової техніки.

Розробкою танка займався Королівський танковий корпус спільно з фахівцями Лабораторії оборонних науки і технології (DSTL).

Модифікований танк Challenger 2 отримав комплекти посилення броні, відвалом для розчищення і подолання загороджень, а також бічні системи постановки димової завіси для приховування піхоти.

Розробники також оснастили танк дистанційно керованим бойовим модулем з кулеметом калібру 12,7 міліметрів і мінометом калібру 60 міліметрів.

Машина отримала вдосконалену систему зв'язку, що дозволяє отримувати інформацію від безпілотних літальних апаратів і наземних роботів.

На Streetfighter II в кормовій частині розробники також встановили додаткові захищені відсіки для додаткових боєприпасів для піхоти, а також ремонтних наборів.

Нарешті, британський основний бойовий танк отримав систему кругового огляду IronVision, розроблену ізраїльською компанією Elbit Systems.

Ця система включає в себе монітори, розміщені всередині танка, і камери і тепловізори, встановлені по колу на корпусі машини. Завдяки такій системі екіпаж танка отримує повний круговий огляд.

Технології, 21.01.2020 14:31