Фото: Закарпатський ОТЦК та СП

Британець пішки дійшов до Ужгорода, аби воювати за Україну

Громадянин Великої Британії пройшов пішки від Будапешта до Ужгорода, аби стати бійцем Збройних Сил України. Чоловіку для цього знадобилося 8 днів, 6 годин та 36 хвилин.

Про цей випадок повідомили у Закарпатському ОТЦК та СП.

Британець розповів, що звати його Маркус Сміт. Він є уродженцем Манчестеру, а до України він прибув, щоб спробувати допомогти у війні з російським агресором.

"На жаль, Путін не хоче миру і я відчуваю, що він не захоче зупинитися на захоплені України. Він захоче більше і більше, і це може призвести до Третьої світової війни, в якій він буде як Гітлер. Тому я тут, щоб боротися за українців і, сподіваюся, запобігти світовій війні", — зазначив британець.

Чоловік наголосив, що у часи Другої світової війни його рідна країна вистояла завдяки допомозі інших країн. 

"Якби не ті хлопці, які пішли вперед, ми б програли ту війну. Якщо ми зараз не допоможемо вашій армії, то можемо опинитися в глобальному конфлікті й це буде дуже погано для всіх. Висловлюю повагу всім, хто зараз в армії й сподіваюся, що чоловіки, які ще вагаються чи брати зброю в руки, переосмислять свою позицію. Ми тут, щоби запобігти втратам життів в майбутньому", — додав Сміт. 

Нагадаємо, у березні в Україні на фронті загинув 37-річний доброволець з Німеччини. Боєць загинув у боях на Сході. Зазначається, що доброволець працював у підрозділі розвідувальних безпілотників. Їхнє укриття потрапило під обстріл, після чого Штефан опинився під завалами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.05.2024 15:16