Фото: прес-служба президента України

Британія надасть Україні далекобійну зброю, — Зеленський

Україна та Велика Британія підписали Декларацію єдності. Окрім цього, погодили сильний оборонний пакет для ЗСУ.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, зустріч із прем’єром Великої Британії Ріші Сунаком була дуже результативною.

"Маємо сильний оборонний пакет від Великої Британії. Ми погодили потужну кількість броньованої техніки, постачання далекобійної зброї й домовилися почати підготовку українських пілотів. Я вважаю, що це наш чіткий сигнал – України й Великої Британії, – що ми разом не лише йдемо, а пройдемо весь цей складний шлях до нашої спільної перемоги", – зазначив Зеленський.

Яку саме зброю та коли отримає Україна — наразі невідомо. Однак лідери держав наголошують, що домовилися про тривалу співпрацю та взаємопідтримку.

Нагадаємо, Зеленський 8 лютого перебував з офіційним візитом у Великій Британії. Він виступив перед британськими парламентаріями, зустрівся із прем'єром Британії Ріші Сунаком та королем Сполученого Королівства Чарльзом ІІІ. Також український гарант зустрівся із лідерами Франції та Німеччини.

Окрім цього, у четвер, 9 лютого, запланована зустріч президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Італії Джорджії Мелоні. Представниця Італії відвідає Брюссель для участі у засіданні Європейської ради.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2023 07:16