Скріншот з відео

"Перемога України змінить світ": потужний виступ Зеленського у британському парламенті (відео)

Президент Володимир Зеленський 8 лютого виступив перед британськими парламентаріями. Він заявив, що Росія обов'язково програє, а перемога України змінить світ.

Виступ очільника Української держави британський парламент слухав стоячи.

британський парламент

"Зло розвалиться... Свобода переможе... Росія програє. Перемога України змінить світ, і це велика зміна, на яку всі чекали. Будь-який агресор знатиме, що з ним станеться, якщо він спробує атакувати світовий порядок", — сказав він, подякувавши Великій Британії за підтримку України протягом усієї повномасштабної війни.

Зеленський закликав Британію надати Україні авіацію

"Ми платимо своїми життями... життями наших героїв, які щодня ризикують життям і смертю", — заявив президент Володимир Зеленський, назвавши українських льотчиків "королями".

Він висловив сподівання, що надання Україні авіації стане наступним етапом роботи коаліції країн, які надають українцям військову підтримку. 

Президент України подарував спікеру британського парламенту шолом українського льотчика.

"Пишаюсь нашими повітряними силами і я привіз подарунок до Великої Британії... На ньому написано "Ми маємо свободу дайте нам крила, щоб захистити її", — прокоментував Зеленський.

Відомо, що 8 лютого Зеленський проведе зустріч у Букінгемському палаці з королем Чарльзом ІІІ.

Зазначимо, що візит Зеленського до Британії — це друга закордонна поїздка українського лідера з початку повномасштабного вторгнення Росії. Наприкінці грудня 2022 року Зеленський відвідував США.

Нагадаємо, Зеленський після візиту до Великої Британії у четвер, 9 лютого, вирушить до Брюсселя. Там він виступить на засіданні Європейського парламенту.

Політика, 08.02.2023 15:34