Фото: соцмережа X Гранта Шаппса

Британія надасть Україні пакет військової допомоги: що туди увійде

Велика Британія та партнери направили Україні пакет військової допомоги на суму 217 мільйонів євро. Він містить обладнання для посилення протиповітряної та морської оборони країни.

Про це повідомляє міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, пише The Sun. 

Зазначається, що це обладнання допоможе Україні захистити свою інфраструктуру. Відомо, що Лондон разом із партнерами передав радари до систем ППО, хибні цілі та системи радіоелектронної боротьби на суму 81 мільйона євро. Також виділяється понад 110 мільйони євро на малі катери, розвідувальні безпілотники й надводні дрони.

"Міжнародний фонд для України надає життєво важливу підтримку Збройним силам України, щоб задовольнити їхні нагальні потреби в засобах. Вона містить в собі більше систем протиповітряної оборони для захисту українського цивільного населення та інфраструктури, а також морські засоби для зміцнення військово-морських сил", — зазначив міністр.

За даними видання, наразі фонд для України отримав понад мільярд євро. Лондон є найбільшим донором для фонду, адже виділив понад 580 мільйонів євро. Також свій фінансовий внесок зробили Данія, Естонія, Фінляндія та Німеччина.

Нагадаємо, 20 травня очільник Пентагона Ллойд Остін заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії країни Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" виділили 95 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави. При цьому союзники продовжать діяти рішуче, щоб допомогти Києву боротися за свою свободу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.05.2024 15:52