Фото: ВВС

Британія оголошує ембарго на ввезення алмазів, міді, алюмінію та нікелю з РФ

Велика Британія у п’ятницю, 19 травня, оголосила про нову хвилю санкцій проти Росії. До списку увійшли 86 фізичних та юридичних осіб, пов'язані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним та фінансовим секторами.

Про це повідомили на сайті британського уряду.

Зазначається, що санкції введені проти тіньових осіб і організацій, пов’язаних із розкраданням і перепродажем українського зерна, а також проти основних російських енергетичних і компанії, що постачають озброєння РФ. До списку санкцій включені девʼять організацій, повʼязаних із "Росатомом", які виробляють матеріали та технології, зокрема, лазери, і безпосередньо фінансуються державою. Також санкції розширені щодо енергетичного, металургійного, оборонного та фінансового секторів.

До списку увійшли й вісім російських компаній, що пов’язані з виробництвом металів у Росії. Велика Британія оголосила, що заборонить імпорт російських металів, включаючи алюміній, нікель і мідь.

Під санкції потрапили також окупаційний керівник ЗАЕС Олег Романенко, засновник "Російської мідної компанії" Ігор Алтушкін, гендиректор концерну "Калашников" Володимир Лепін, 13 членів ради директорів "Газпром нафти" та п'ять членів ради директорів "Транснафти".

"Ці нові санкції з’явилися на тлі зустрічі прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака зі своїми колегами на саміті G7 в Японії та проведення переговорів щодо довгострокової підтримки оборони України та спільних дій проти зловмисної діяльності Росії", — пояснили в урядовці.

У Лондоні заявили, що активи Росії залишаться замороженими доти, доки Москва не погодиться заплатити за збитки, завдані нею Україні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 травня, в японському місті Хіросіма стартує саміт "Великої сімки". На ньому лідери G7 планують оголосити про нові санкції проти Російської Федерації.

Президент України Володимир Зеленський особисто візьме участь в цьому саміті. Це буде перший візит глави держави до Азії з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Відзначимо, Європейський Союз поки що не планує вводити санкції проти російської державної атомної компанії "Росатом" у своєму одинадцятому пакеті санкцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.05.2023 11:02