Фото: Twitter G7AmbReformUA

В Японії стартує саміт "Великої сімки": для Росії готують неприємний сюрприз

У п'ятницю, 19 травня, в японському місті Хіросіма стартує саміт "Великої сімки". На ньому лідери G7 планують оголосити про нові санкції проти Російської Федерації.

Про це повідомляє Reuters.

За даними джерела, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та лідери США, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади відвідають меморіал миру в Хіросімі — місті, яке було зруйноване атомною бомбою під час Другої світової війни.

Видання наголошує, що на саміті лідери "Великої сімки" мають намір оголосити про посилення санкцій проти РФ та обговорити стратегію щодо війни в Україні, яка триває понад рік і не має ознак послаблення.

За інформацією Reuters, Велика Британія оголосить про заборону на російські алмази та імпорт металів з Росії, включаючи мідь, алюміній і нікель. Також Лондон націлений на ще 86 осіб та компаній військово-промислового комплексу РФ.

Згідно з наявною інформацією, Європа також обмежить продаж російських алмазів.

За словами високопоставленого чиновника адміністрації США, на саміті пролунає потужна заява про єдність, силу та відданість у нашій відповіді на агресивну війну Росії, пише Reuters.

"Ви побачите нові кроки, зроблені для економічної ізоляції Росії та послаблення її здатності вести війну", — запевнив він.

Повідомляється, що США мають намір додати 70 компаній до свого чорного списку експорту та розширити санкції щодо 300 компаній і нових секторів російської економіки, розповів американський чиновник.

Мета нових санкцій полягає в тому, щоб закрити лазівки в країнах від Європи до Азії та Близького Сходу, націлитись на товари, які РФ використовує для ведення війни, зменшити залежність від експорту російських енергоносіїв та обмежити доступ Москви до міжнародної фінансової системи, пише джерело.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський не відвідає Японію особисто на саміті G7. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда 18 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.05.2023 09:01