Фото: ОП

Зеленський не поїде в Японію на саміт G7

Президент України Володимир Зеленський не відвідає Японію особисто на саміті G7. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда 18 травня. 

Про це повідомляє The Guardian.

Відзначимо, саміт лідерів "Великої сімки" відбудеться в японському місті Хіросіма. Він триватиме із 19 до 21 травня. Президент Зеленський має намір приєднатися до засідання G7 у неділю через телеконференцію.

Окрім цього, Кісіда заявив, що вони з президентом США Джо Байденом домовилися продовжити санкції проти Росії та підтримку України під час сьогоднішньої зустрічі двох лідерів у японському місті Хіросіма.

Відзначимо, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква у коментарі Kyodo повідомляв про ймовірність особистого візиту Зеленського в Токіо. Рішення залежало від ситуації на фронті.

Нагадаємо, проти Російської Федерації можуть бути введені нові санкції з боку країн "Великої сімки" та Європейського Союзу. Вони торкнуться газових та нафтових трубопроводів. Водночас Європейський Союз поки що не планує вводити санкції проти російської державної атомної компанії "Росатом" у своєму одинадцятому пакеті санкцій.

Раніше повідомлялось, що лідери країн G7 на саміті в Японії обіцятимуть надати Україні нову економічну допомогу. Також лідери "Великої сімки" планують видати окрему заяву, в якій рішуче засудять агресію Росії. Також країни "Великої сімки" вирішили збільшити допомогу нашій державі. Зокрема лідери країн G7 пообіцяли заповнити нормативні прогалини в банківському секторі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Політика, 18.05.2023 17:40