Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Британія підписала великий контракт на закупівлю снарядів для України: скільки 152-мм боєприпасів отримають ЗСУ

Велика Британія підписала контракт на закупівлю 152-мм артилерійських снарядів для України. Вартість угоди складає 393 мільйони доларів. 

Як повідомляє прес-служба міністерства оборони Великої Британії, до кінця року будуть поставлені тисячі снарядів.

Так, це забезпечить значне поповнення українських запасів і узгоджується з прискоренням постачання військової підтримки з боку британського уряду. Водночас відповідний контракт було укладено з Defence Equipment & Support, який є підрозділом Міністерства оборони країни.

Водночас контракт передбачає надання Україні 120 тисяч нових снарядів протягом наступних 18 місяців. Також він стимулюватиме розвиток промислового потенціалу в Європі й забезпечить надійні шляхи постачання, які й надалі забезпечуватимуть Київ надзвичайно важливими боєприпасами для артилерії. Зокрема, до Великої Британії приєдналося ще вісім країн світу, щоб надати понад мільярд фунтів стерлінгів, які надійдуть до Міжнародного фонду для України.

"Данія, Литва, Нідерланди та Норвегія цього літа підтвердили свій намір інвестувати додаткові кошти у Фонд для придбання більшої кількості безпілотників для допомоги на передовій, а також життєво важливих можливостей протиповітряної оборони, щоб допомогти захистити населення України та ключову інфраструктуру від бомбардувань з боку РФ", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, міністр оборони Британії Джон Гілі наголосив, що його країна посилює підтримку України для боротьби з незаконним вторгненням російського диктатора Володимира Путіна.

"Ми прискорюємо доставлення допомоги, оскільки прем’єр-міністр НАТО оголосив, що вкрай необхідний пакет боєприпасів має розпочатися протягом кількох місяців. Ми продовжуватимемо нарощувати нашу підтримку, щоб допомогти Україні досягти перемоги", — зауважив він.

Нагадаємо, раніше речниця прем’єр-міністра Кіра Стармера повідомляла, що зауваження президента Володимира Зеленського про сповільнення лідерства Лондона в підтримці України не залишилося непоміченим у британському уряді. Там підтвердили незмінну прихильність до України.

Йшлося про дозвіл використовувати британські ракети Storm Shadow для ударів по Росії. Ці ракети Україна отримує від трьох країн — Великої Британії, Франції та США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2024 14:17