Кір Стармер. Джерело: соцмережа X

Британія відреагувала на заяву Зеленського про сповільнення допомоги Україні

Зауваження президента Володимира Зеленського про сповільнення лідерства Лондона в підтримці України не залишилося непоміченим у британському уряді. Там підтвердили незмінну прихильність до України.

Про це заявила речниця прем’єр-міністра Кіра Стармера. Його слова цитує The Guardian.

"Прем'єр-міністр Великої Британії залишається абсолютно рішучим у своїй підтримці України. З погляду нашої підтримки, знову ж таки, вона є непохитною", — сказала речниця Стармера.

Однак, за її словами, позиція британського уряду щодо використання Україною ракет дальнього радіуса дії Storm Shadow не змінилася.

Як відомо, цими вихідними президент України Володимир Зеленський заявив, що від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації Британія демонструвала справжнє лідерство в підтримці для Києва. Однак останнім часом ситуація дещо змінилася.

Йшлося про дозвіл використовувати британські ракети Storm Shadow для ударів по Росії. Варто зауважити, що ракети Україна отримує від трьох країн — Великої Британії, Франції та США.

Нагадаємо, що в понеділок, 19 серпня, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про поточну ситуацію на фронті. Особливу увагу приділили Курській області та Донбасу. Сирський із Зеленським обговорили фронтову ситуацію і заходи українського контролю над нею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.08.2024 16:48