Скріншот з відео

Сирський доповів Зеленському про ситуацію на фронті: Курська область і Донбас — у центрі уваги

У понеділок, 19 серпня, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про поточну ситуацію на фронті. Особливу увагу приділили Курській області та Донбасу.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. Сирський із Зеленським обговорили фронтову ситуацію і заходи українського контролю над нею. 

"Тривають важкі бої на Покровському напрямку, захист Торецька. Вдячний за кожен результат у знищенні окупанта. Працюємо над забезпеченням зброєю та необхідними сильними рішеннями партнерів наших дій на фронті", — повідомив Зеленський.

Головком також доповів главі держави щодо нових деталей операції в Курській області. 

"Досягаємо поставлених цілей. На ранок є і чергове поповнення обмінного фонду для нашої держави", — підкреслив президент.

Зеленський заявив, що з Сирським обговорили й деякі аспекти ракетної програми України. 

"Дякую всім, хто працює для України саме в цьому — у розробці та виробництві ракет", — резюмував український лідер.

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський 17 серпня заявив, що операція Збройних сил України у Курській області Росії триває саме так, як і планувалося, а плацдарм ЗСУ у регіоні "стає сильнішим".

За даними WSJ, російські сили передислокували кілька бригад неповного складу загальною чисельністю п'ять тисяч осіб з інших районів України до Курської області до середини тижня з 6 до 13 серпня.

Раніше The Economist повідомив, що для вторгнення української армії на територію Курської області було розглянуто кілька сценаріїв наступу на найслабкіші точки російської лінії: удар у Брянській області на півночі, удар у Курській області, комбінація цих двох ударів чи більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 13:57