Кір Стармер. Джерело: сторінка прем'єр-міністра Великої Британії в соцмережі X

Німеччина та Британія планують підписати нову угоду, яка стосується України

В основі нової оборонної угоди, яку укладають Велика Британія та Німеччина, — допомога Україні. Дві впливові європейські країни підтвердили зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

Таку інформацію оприлюднило видання The Guardian. Журналісти зазначили, що в середу, 28 серпня, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер прибув до Берліна, де зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом

Політики обговорили новий договір між двома країнами, в основі якого лежить оборонна угода щодо України. На спільній прес-конференції Стармер заявив, що нова угода розширює велику оборонну співпрацю між Великою Британією та Німеччиною, щоби країни разом "протистояли загрозам нестабільного світу".

"Це, звичайно, означає спільну рішучість відстоювати безпеку нашого народу та ширшого європейського континенту — і це розпочинається з нашої непохитної підтримки України", — наголосив британський прем’єр.

За його словами, Велика Британія та Німеччина як країни Європи, які зробили найбільший внесок у військові зусилля України, і як країни з найбільшими витратами на оборону серед європейських країн НАТО, "надто добре знають своє зобов'язання перед українським народом, який воює не лише для того, щоби захистити себе, але і для всіх людей в Європі".

"Сьогодні ми підтвердили наше зобов’язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — підсумував Стармер.

Нагадаємо, що 22 серпня Верховна Рада ратифікувала зміни до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією. Вони передбачають безмитну двосторонню торгівлю до 2029 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.08.2024 14:56