Фото ілюстративне. Джерело: depositphotos

Рада ратифікувала угоду про режим безмитної торгівлі між Україною та Британією: скільки часу діятиме документ

У четвер, 22 серпня, Верховна Рада ратифікувала зміни до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією. Вони передбачають безмитну двосторонню торгівлю до 2029 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки України. Там зазначили, що рішення парламенту стосується ратифікації Угоди №3 у формі обміну листами, яка вносить зміни до двосторонньої британсько-української угоди, ратифікованої в грудні 2020 року, в частині вільної торгівлі.

У відомстві пояснили, що воно передбачає повну лібералізацію двосторонньої торгівлі на найближчі п’ять років, до 31 березня 2029 року.

Це не стосується яєць і продуктів із м’яса птиці, лібералізацію торгівлі з якими продовжать лише до 1 квітня 2026 року.

"До 2029 року передбачається скасування усіх ввізних мит, а також тарифних квот у двосторонній торгівлі. Це відкриє для українських виробників новий ринок збуту, зміцнить експортний потенціал України, сприятиме розвитку бізнесу та національної економіки", — зазначила перша віце-прем’єрка-міністерка економіки Юлія Свириденко.

Про рішення продовжити безмитну торгівлю з Україною британська сторона оголосила в лютому цього року.

Нагадаємо, що раніше в серпні Україна офіційно розпочала переговори з Великою Британією. Йдеться про роботу над угодою про перехід до сильнішого та глибшого партнерства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.08.2024 21:37