Українська делегація під час переговорів із британськими колегами. Джерело: Telegram-канал Андрія Єрмака

Сторічне партнерство: Україна та Британія працюють над новою угодою

Україна офіційно розпочала переговори з Великою Британією. Йдеться про роботу над угодою про перехід до сильнішого та глибшого партнерства.

Про це повідомили в Офісі президента України.

"Сьогодні ми провели перший раунд переговорів із Великою Британією щодо укладення двосторонньої угоди, спрямованої на перехід до сильнішого та глибшого партнерства. Українську делегацію очолив я, як керівник Офісу президента України", — написав у своїх соцмережах Андрій Єрмак.

Він висловив вдячність британському народу, уряду та парламенту за ту допомогу й лідерство, які ми відчуваємо з початку повномасштабного вторгнення Росії. Велика Британія першою підписала безпекову угоду з Україною, а тепер першою працює над історичним документом про 100-річне партнерство.

"Сподіваємося, що переговори будуть успішними, і цей історичний документ незабаром підпишуть президент України та прем’єр-міністр Великої Британії", — зазначив керівник Офісу президента України.

Він додав, що наша країна потребує підтримки Великої Британії для відновлення справедливого миру й унеможливлення нової агресії проти України. Майбутня комплексна довгострокова угода базуватиметься на положеннях Угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство від 2020 року, а також Угоди про співпрацю у сфері безпеки від 2024 року між Україною та Великою Британією.

"Новий документ має містити ще амбітніші цілі нашої співпраці. Ми прагнемо закріпити безпрецедентні положення у всіх сферах взаємного інтересу: від безпеки до економіки, від енергетики до культури та мистецтва", — підсумував Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що 19 липня Україна та Велика Британія уклали оборонну угоду на понад 2,5 мільярда доларів. Документ передбачає постачання, ремонт і виробництво зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.08.2024 08:50