Фото: Офіс президента

Україна та Британія уклали оборонну угоду на понад $2,5 млрд: що вона передбачає

У п'ятницю, 19 липня, Україна та Велика Британія уклали оборонну угоду на понад 2,5 мільярда доларів. Документ передбачає постачання, ремонт та виробництво зброї.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Telegram.

"Розвиваємо оборонну співпрацю України й Великої Британії. Сьогодні наші держави уклали угоду про кредитну підтримку оборонних спроможностей України", — заявив гарант.

За словами президента, британські постачальники зможуть укласти кредитні договори та контракти з Україною на понад 2,5 мільярда доларів (два млрд фунтів стерлінгів). Ця сума, як наголосив лідер нашої держави, може бути збільшена в майбутньому.

"Цей крок допоможе забезпечити наші Сили оборони системами ППО, засобами радіолокації та ураження, отримати технології та освоїти часткове виробництво стволів, запасних частин і компонентів до артилерійських установок, бронетехніки західного зразка. Дякую за цю необхідну підтримку для нашого захисту!" — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 7 липня новий очільник міністерства оборони Великої Британії Джон Хілі оголосив про пакет військової допомоги Україні. Туди увійдуть високоточні ракети Brimstone, снаряди та артилерійські гармати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 19.07.2024 15:36