Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Британія спільно з Німеччиною розроблятиме ракети проти ядерної зброї РФ

Лондон розглядає можливість розробки ракет дальнього радіуса дії, які будуть здатні знищити ядерну зброю Москви. Наразі в Європі посилюються побоювання, що російський диктатор Володимир Путін може бути готовий застосувати її.

Як повідомляє видання The Times, посилаючись на дипломатичні джерела, Велика Британія дала зрозуміти, що працюватиме з Німеччиною над розробкою зброї з дальністю дії близько 3200 кілометрів.

Зазначається, що ця зброя зможе долетіти від Берліна до Москви в разі, якщо Путін вирішить запустити тактичну ядерну зброю. У середу, 24 липня, очільник міністерства оборони Великої Британії Джон Хілі обговорив відповідний проект зі своїм колегою Борисом Пісторіусом. За даними видання, Хілі перебував в Німеччині в межах 48-годинного дипломатичного турне Європою, щоб зміцнити співпрацю між Лондоном та його союзниками й просунути свою оборонну стратегію під назвою "НАТО на першому місці".

Водночас ці ракети дальнього радіуса дії розмістять на німецькій території. Вони замінять американські ракети, які будуть розгорнуті там найближчими роками. За даними джерела The Times, нещодавні заяви кремлівського диктатора та інших осіб вказують на те, що Москва знижує поріг застосування тактичної ядерної зброї.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки й Німеччина оголосили, що американські ракети дальнього радіуса дії будуть періодично розміщуватися в Німеччині з 2026 року. Це станеться вперше з часів холодної війни. Відповідне рішення, яке викликало гнівну реакцію Кремля, було оголошено під час саміту НАТО, який проходив з 9 по 11 липня у Вашингтоні.

Нагадаємо, 19 липня Україна та Велика Британія уклали оборонну угоду на понад 2,5 мільярда доларів. Документ передбачає постачання, ремонт та виробництво зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.07.2024 11:26