Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Британія виділила $4,5 млрд на забезпечення нагальної потреби України

Велика Британія виділила Україні понад 4,5 мільярда доларів. Кошти спрямують на закупівлю озброєння британського виробництва.

Як це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, торгівельна місія Лондона, сформована з представників міноборони, департаменту бізнесу та торгівлі та оборонної торгової асоціації ADS, відвідала український оборонно-промисловий форум, щоб взяти участь у низці зустрічей та дискусій.

Так, у ході цих зустрічей з українськими офіційними особами британська делегація планувала встановити перелік найбільш необхідного озброєння та техніки. Надалі британське міноборони буде укладати контракти зі своєю промисловістю від імені України згідно з її потребами.

Міністр збройних сил Великої Британії Люк Поллард заявив, що підтримка Києва Лондоном є непохитною.

"Ми продовжуємо лідирувати у наданні військової допомоги, але наша підтримка набагато ширша, ніж просто надання обладнання. Поглиблюючи наші зв’язки українським оборонно-промисловим комплексом, ми розширюємо власні промислові потужності, одночасно нарощуючи власні можливості Києва. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо підтримувати стільки, скільки буде потрібно", — зауважив він.

Британське міністерство оборони вже уклало контракти з компанією Thales на ракети протиповітряної оборони, а також з підприємством Sheffield Forgemasters на виробництво стволів до артилерійських гармат, щоб підготувати промисловість до подальших замовлень.

"Майбутні замовлення перебувають на стадії розробки та фінансуватимуться Україною коштом її власних резервів і 4,5 мільярда доларів експортного фінансування, наданого Великою Британією для підтримки військових зусиль Києва", — додали у британському міноборони.

Варто зауважити, що у липні 2024 року Україна та Велика Британія підписали угоду про надання Києву кредиту, для фінансування оборонних потреб країни.

"За умовами рамкової угоди, кредит буде використаний на масштабні проєкти з розвитку обороноздатності України, що знизить навантаження на Державний бюджет та дозволить в короткостроковій перспективі отримати необхідне озброєння для захисту нашої держави, насамперед у сфері протиповітряної оборони", — зазначив міністр оборони України Рустем Умєров.

Нагадаємо, у вересні прес-служба Міністерства оборони Великої Британії повідомляла, що Лондон передасть Силам оборони України чергову партію самохідних артилерійських установок AS90 найближчими тижнями. Українські військові отримають 16 одиниць. Частину вже доставили на територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.10.2024 09:16