На фото: Жозеп Боррель. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Боррель повідомив, через скільки часу закінчиться війна, якщо Захід припинить допомагати Україні

Російсько-українська війна може закінчитися протягом двох тижнів, якщо Київ не буде отримувати допомогу від країн Заходу. Однак такий розвиток подій призведе до досягнення цілей глави Кремля Володимира Путіна.

Таку заяву зробив голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель, пише 20minutos.

"Багато людей хочуть, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Почнемо із самих українців. Але важливим є те, як. Якщо ми перестанемо підтримувати Україну, через п'ятнадцять днів війна закінчиться і Путін досягне своєї мети. Але чи хочемо ми цього для українців та безпеки самих себе, європейців?" — заявив Боррель.

Політик також наголосив, що Захід повинен зробити все можливе, аби у певний момент часу сторони могли вести переговори на умовах, сприятливих для суверенітету та територіальної цілісності України.

Раніше очільник європейської дипломатії заявив, що найшвидшим способом закінчити повномасштабну російсько-українську війну є виведення з території України російських окупаційних військ, а не капітуляція Києва та перетворення країни на Білорусь.

Нагадаємо, раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомляв, що задля досягнення миру в Україні, країнам Заходу необхідно зупинити військову співпрацю Російської Федерації з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю. За словами посадовця, це є "негайні та взаємопов’язані" кроки, які потрібно зробити союзникам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 07.10.2024 12:20