Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Британія виділить 150 мільйонів фунтів для українських біженців

Велика Британія виділить 150 мільйонів фунтів стерлінгів (6,9 мільярда гривень) на допомогу українським біженцям з метою розв'язання проблеми з проживанням. Українцям, які втекли від війни у Британію, допомагатимуть з житлом за новою схемою фінансування, а виділені кошти надходитимуть до місцевих рад по всій країні. 

Як повідомляє Euractiv, гроші спрямують на допомогу українським громадянам, які бажають орендувати житло та знайти роботу.

Фінансування буде поділено по країні залежно від кількості українців, які там проживають: 109 мільйонів фунтів стерлінгів — для Англії, 30 мільйонів фунтів стерлінгів — для Шотландії, вісім мільйонів фунтів стерлінгів — для Уельсу і близько двох мільйонів фунтів стерлінгів — для Північної Ірландії. 

"На жаль, бойові дії в Україні не мають ознак скорого припинення, тому ми закликаємо більше людей надати прихисток українцям, одночасно надаючи додаткове фінансування радам, щоб підтримати їх у питаннях довгострокового житла", — зазначила відповідальна за ці питання Фелісіті Б’юкан.

Журналісти вказують, з лютого минулого року понад 124 тисячі українців переїхали до Великої Британії в рамках програми "Будинок для України", і майже половина громадян працездатного віку наразі працевлаштовані та мають житло.

"Ми вітаємо сьогоднішнє оголошення, яке визнає прихильність спонсорів та місцевої влади у важкі економічні часи та забезпечить додаткову підтримку та впевненість українським сім'ям у їх відновленні свого життя та прагненні подолати травму війни", — сказав член Асоціації українців у Великій Британії Петро Ревко.

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що у Великій Британії, у графстві Східний Мідленд, 302 українські сім'ї біженців подали заяви на набуття статусу бездомних. З 2022 року 6796 українців отримали тимчасові будинки в Дербіширі, Ратленді, Лестерширі, Ноттінгемширі, Нортгемптонширі та Лінкольнширі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.06.2023 04:15