Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Британська розвідка підрахувала, на скільки кілометрів просунулися окупанти після захоплення Авдіївки

Після захоплення Авдіївки російські загарбники просунулися приблизно на 6 кілометрів від центру міста. Територія на захід від нього залишається центром наступу російської армії.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Британські розвідники підтвердили, що Росія майже напевно взяла під свій контроль декілька сіл у цьому районі: Ласточкине, Степове та Северне. За даними британської розвідки, ці тактичні здобутки служать насамперед консолідації російських позицій навколо Авдіївки.

"Росія також, імовірно, прагне наростити імпульс на осі, щоби скористатися тим фактом, що тут менше фіксованих і добре захищених позицій, міських територій, з яких українські сили можуть захищатися", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Як відомо, в ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив про рішення вивести українські війська з Авдіївки Донецької області.

А 26 лютого українські військові відійшли від села Ласточкине. Крім того, 27 лютого ЗСУ відступили зі сіл Северне та Степове на Авдіївському напрямку.

Джерело: deepstatemap

Джерело: deepstatemap

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що ситуація в районі проведення операцій Сил оборони України на Донбасі залишається складною. Разом із тим, українським військовим вдалося вибили противника з околиць Орлівки на Авдіївському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 13:38