Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Фото: соцмережа Facebook

ЗСУ вибили окупантів з Орлівки поблизу Авдіївки

Ситуація в районі проведення операцій Сил оборони України на Донбасі залишається складною. Разом з тим, українським військовим вдалося вибили противника з околиць Орлівки на Авдіївському напрямку.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський на сторінці у Facebook.

"Хочу відзначити мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад. Вони сміливими та рішучими діями вибили противника, який прорвався на околицю Орлівки", написав головком ЗСУ.

Перебуваючи на Донбасі, Сирський розповів про прорахунки командирів на місцях, що певним чином вплинули на оборону. Водночас щоб виправити ситуацію, вже виділені резерви.

"Під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні обстановкою та оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках. Мною було вжито всіх заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів", зауважив головнокомандувач.

Також Сирський розповів про ситуацію на фронті та наступальні дії противника на багатьох напрямках.

"Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту. Особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону наших військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка. Тривають жорсткі бої в районах Вербове та Роботине, над якими ворог намагається повернути контроль", повідомив головком ЗСУ.

Нагадаємо, за оцінкою аналітиків американського Інституту вивчення війни рашисти прагнуть скористатися тактичними можливостями та підтримують швидкий темп наступальних операцій після захоплення Авдіївки. Українські війська намагаються встановити складні для проходження оборонні лінії в цьому районі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 10:10