Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ організовують оборону на захід від Авдіївки, — Тарнавський

На таврійському напрямку російські війська нарощують кількість авіаударів і штурмових дій. У районі Авдіївки Збройні сили України посилюють лінію оборони, аби не допустити  подальшого просування росіян.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram-каналі.

"На авдіївському напрямку посилюємо лінію оборони, організовуємо оборону населених пунктів на захід від Авдіївки, щоб не допустити подальшого просування росіян і завдати їм якнайбільших втрат", повідомив командувач.

Тарнавський додав, що по всій операційній зоні ОСУВ "Таврія" загальні втрати росіян (вбитими та пораненими) за неділю, 25 лютого, становили 447 осіб. 

"Абсолютна більшість із них саме на Донеччині та під Авдіївкою", уточнив військовий.

Він зазначив, що втрати ворога в озброєнні та військовій техніці становили 62 одиниці, не враховуючи 266 безпілотників. Зокрема, знищено або пошкоджено тринадцять танків, 32 бойових броньованих машин, дві артсистеми, п’ятнадцять автомобілів. Також знищено один склад боєприпасів ворога.

"В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" противник нарощує кількість авіаударів (за минулу добу 45) і штурмових дій (72 бойових зіткнення найбільше за останні два тижні). Також агресор вчинив 897 артилерійських обстрілів і 83 удари дронами-камікадзе. Лише на мар'їнському напрямку ворог 40 разів намагався прорвати оборону наших військ. Поблизу Авдіївки 25, на Запоріжжі 6", написав командувач.

Нагадаємо, Збройні сили України відійшли від села Ласточкине поблизу Авдіївки Донецької області. За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитра Лиховія, таке рішення було ухвалене для того, аби організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка — Тоненьке — Бердичі й не допустити подальше просування противника далі у західному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 16:04