Фото: російські ЗМІ

Британська розвідка пояснила, чому Кремль заборонив чиновникам звільнятися під час війни

У Російській Федерації на час проведення війни в Україні фактично заборонили високопосадовцям звільнятися з посад. Це поширюється щонайменше на регіональних лідерів, силовиків і членів адміністрації президента. 

Про це йдеться в щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Зазначено, що заборона — це натяк на те, що тим, хто пішов у відставку, будуть пред'явлені сфабриковані кримінальні звинувачення. Водночас велика кількість офіційних осіб, ймовірно, дуже скептично ставиться до війни, а також вони часто відчувають стрес на роботі в проблемному апараті воєнного часу. 

"Крім того, що влада стурбована прогалинами в можливостях, які залишаться після звільнення, влада, імовірно, також намагається запобігти будь-яким настроям поразки й зміцнити почуття колективної відповідальності за війну", — вважають британські розвідники. 

Дані британської розвідки 18 травня
Фото: Міноборони Великої Британії

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, російська Федеральна служба безпеки, ймовірно, проводить широкомасштабну інспекцію внутрішніх органів безпеки. На думку аналітиків, це проводять для того, аби усунути "неугодних" Кремлю чиновників. 

Окрім цього, генерал-полковника армії окупантів Михайла Мізінцева звільнили з посади заступника міністра оборони. Останнім часом він відповідав за тилове забезпечення російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.05.2023 10:45