Фото ілюстративне. Джерело: mod.mil.rus

Британська розвідка пояснила, чому наступальні дії російських військ не приносять їм успіху

Упродовж останнього тижня російські війська докладали значних зусиль для проведення локальних контратак проти українських сил, які перебувають у наступі на Оріхівському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"На обидвох напрямках українські війська відбили російські атаки й утримали нещодавно звільнені території", — стверджують британські розвідники.

Вони звертають увагу на те, що коментарі, опубліковані російською військовою спільнотою, свідчать про надзвичайне розчарування серед тих, хто бере участь у цих контратаках, особливо поблизу Бахмута. Є повідомленнями про "непродумані" наступи, відсутність артилерійської підтримки та великі втрати.

"За останні дев'ять місяців російські сили в Україні довели свою здатність вести стійкі оборонні операції. Однак продовжують демонструвати лише мінімальні можливості в наступі, попри те, що командири безрезультатно намагаються організувати складні дії, зосередити достатню кількість артилерійських боєприпасів і підтримувати високий моральний і наступальний дух", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу до початку жовтня зупинити український контрнаступ. Окупанти хочуть повернути ініціативу для початку своєї наступальної операції.

Аналітики зазначили, що російське військове командування через страх розлютити диктатора Путіна може віддавати накази про безперервні контратаки в надії довести український наступ до кульмінації. Вороже командування не зупинять навіть великі втрати серед особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 15:34