Фото: tvc.ru

Путін встановив жорсткий дедлайн для Шойгу, аби той зупинив контрнаступ ЗСУ: з'явилися подробиці

Президент Росії Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу до початку жовтня зупинити український контрнаступ. Окупанти хочуть повернути ініціативу для початку своєї наступальної операції.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що російське військове командування через страх розлютити диктатора Путіна може віддавати накази про безперервні контратаки в надії довести український наступ до кульмінації. Вороже командування не зупинять навіть великі втрати серед особового складу.

"Інститут вже спостерігав випадки, коли російське міноборони, побоюючись неминучої втрати прихильності Путіна, прибирало командирів, які давали негативні оцінки війні. Або коли, російські війська розпочали невдалий наступ на Вугледар у лютому 2023 року, щоб підірвати внутрішньоросійський інформаційний ефект від успіхів групи "Вагнера" в Бахмуті", — повідомили у ISW. 

Нагадаємо, аналітики ISW припустили, що військові Збройних сил України можуть досягти значущого прориву на південному фронті. Для цього потрібна реалізація кількох умов. Експерти вважають, що ЗС РФ не мають достатніх сил, розгорнутих у західній частині Запорізької області, щоб повністю укомплектувати свою ешелоновану оборону. Також незрозуміло, наскільки заміновані та добре підготовлені російські позиції на південь від поточного району бойових дій. Контрнаступ ЗСУ, на думку аналітиків, "перебуває у надзвичайно динамічній фазі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 09:48