Фото: ілюстративне Джерело: росЗМІ

Британська розвідка розповіла, з якою дилемою стикаються командири під час ударів по скупченнях військових

Російські війська в Україні продовжують зазнавати масових втрат від українських дальніх високоточних ударів далеко за лінією фронту. 10 листопада 2023 року, ймовірно, понад 70 російських військових загинули під час удару по колоні вантажівок за 23 кілометри за лінією фронту в селі Гладківка Херсонської області.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Згодом, 19 листопада 2023 року, удар по російських військових, які були присутні на церемонії нагородження чи концерті в Кумачовому, за 60 кілометрів усередині контрольованої Росією території, ймовірно, спричинив десятки втрат", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники зазначили, що Україна теж постраждала від подібних інцидентів: Зокрема, 3 листопада 2023 року під час церемонії нагородження від російської балістичної ракети загинули 19 військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової бригади.

Експерти також додали, що солдати на бойових позиціях, як правило, добре обізнані про радіус дії систем озброєння супротивника. Однак, зіткнувшись з реальністю дуже тривалого бойового розгортання, командири стикаються з гострою дилемою.

"Вони повинні збалансувати найкращу практику утримання військ розосередженими та менш вразливими до ударів і повсякденну вимогу збирати підрозділи разом для здійснення управління та підтримки морального духу", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що 22 листопада у Збройних силах України підтвердили ракетний удар по скупченню військових 810 бригади морської піхоти Російської Федерації під час відзначення Дня російського артилериста. Тоді окупанти зібралися святкувати День артилериста, а українські воїни "гаряче привітали їх".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 11:06