Фото: Кирило Буданов. Джерело – armyinform.com.ua

Буданов переконаний, що Україні буде легше повернути Крим, ніж Донбас: які навів аргументи

Українським військам буде важче повернути Донбас, ніж Кримський півострів, адже там є налагоджена безперервна лінія постачання, до якої окупанти можуть отримати доступ з будь-якого боку.

Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Liberation.

За словами очільника української розвідки, "всі, хто колись володів Кримом, голосно й чітко говорили, що півострів — неприступна фортеця, і абсолютно всі втратили її".

Кирило Буданов також нагадав, що наразі російські загарбники все ще мають доступ до сухопутного коридору в Крим.

"Кримський міст ще стоїть, але жити йому залишилося недовго. Необхідно вирішити два стратегічні завдання: відрізати сухопутний коридор і зруйнувати Кримський міст. Решта — лише питання часу. Півострів буде повернуто. З Донбасом складніше", — додав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що процес деокупації Кримського півострова пройде легше, ніж захопленого росіянами Донбасу. У цьому важливу роль відіграє ментальне повернення людей до України.

Нагадаємо, у серпні Володимир Зеленський заявив, що Крим можна звільнити політичним шляхом без активних бойових дій. На його думку, для цього Силам оборони потрібно вийти на адмінмежу з окупованим півостровом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 17:51