Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента України

Буданов прокоментував чутки про можливу загибель начальника російського генштабу Герасимова

Після ударів українських сил по військових об'єктах в окупованому Криму з'явилася інформація про можливу загибель начальника генштабу збройних сил Росії Валерія Герасимова. Однак українська розвідка не має у своєму розпорядженні підтверджень цієї інформації.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Раніше українські військові завдали низки ударів по російських військових об'єктах на території окупованого Криму. Пізніше в мережі розпочала з'являтися інформація про те, що внаслідок цього міг постраждати або навіть загинути начальник генштабу збройних сил Російської Федерації Валерій Герасимов.

Кирило Буданов пояснив, що в нього немає підтверджувальної інформації з приводу цього.

Валерій Герасимов — це радянський і російський воєначальник, начальник генерального штабу збройних сил Російської Федерації — перший заступник міністра оборони Росії з 9 листопада 2012 року, член Радбезу Росії, генерал армії. З 11 січня 2023 року — командувач угруповання російських військ, які ведуть війну проти України.

Нагадаємо, що в жовтні Служба безпеки України завдяки отриманим розвідувальним даним ледь не знищила російського начальника Генерального штабу Валерія Герасимова. У той час він перебував на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 21:25