Фото: росЗМІ

СБУ ледь не ліквідувала начальника Генштабу РФ Герасимова, — ЗМІ

Служба безпеки України завдяки отриманим розвідувальним даним ледь не знищила російського начальника Генерального штабу Валерія Герасимова. У той час він перебував на фронті.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на анонімні джерела.

"Нові можливості української розвідки довели свою цінність з самого початку війни. Наприклад, СБУ отримала розвідувальні дані про важливі російські об'єкти, що дозволило завдати ударів, які вбили кількох командирів і ледь не влучили у високопоставленого російського офіцера Валерія Герасимова", — пише видання.

Зазначається, що можливості СБУ зросли завдяки допомозі ЦРУ, яке, починаючи з 2015 року, витратило десятки мільйонів доларів на перетворення українських спецслужб радянського зразка на потужних союзників у боротьбі проти Москви.

Варто додати, що 28 квітня 2022 року ЗМІ повідомили, що в захоплене українське місто Ізюм Харківської області особисто приїхав Валерій Герасимов, щоб здійснювати командування військами на Донбасі.

Зокрема, радник глави МВС Антон Геращенко 1 травня написав, що генерала могли поранити під Ізюмом. За його словами, вибухи в Ізюмі сталися в районі штабу другої армії російських окупантів, де розташована ставка начальника Генштабу РФ.

Пізніше в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що у них є підтвердження, що начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов дійсно був під Ізюмом. Водночас, немає підтвердження, що він був поранений.

Нагадаємо, за даними британської розвідки дедалі більшою проблемою для міністра оборони РФ Сергія Шойгу та генерала Валерія Герасимова стає постійна критика з боку підлеглих. У Росії регулярно звільняють командирів з початку вторгнення в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 17:40