Фото: tvc.ru

Для чого в Росії розганяють фейк про відведення військ з Бахмута та Токмака: роз'яснення ISW

Російське інсайдерське джерело висловило припущення про намір начальника генштабу Російської Федерації Валерія Герасимова провести російські оборонні операції на Півдні України, можливо, у спробі відновити щодо нього ворожі настрої.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російське інсайдерське джерело заявило 4 вересня, що Герасимов хоче зберегти російські сили на захист Мелітополя і Бердянська, мабуть, з допомогою захисту Токмака. Джерела в соціальних мережах поширили ці чутки 27 і 28 вересня, після чого російське інсайдерське джерело заявило, що Герасимов також готовий вивести війська з Бахмута і воліє захищати Мелітополь, щоб не дати українським силам наблизити артилерію до Криму. 

Твердження того, що Герасимов має намір вивести російські війська у Мелітополь для посилення там російської оборони, не відповідає його поточним діям. Якщо ці твердження хибні, це може вказувати на те, що в російському інформаційному просторі здійснюються злагоджені зусилля по дискредитації Герасимова.

Ключові висновки:

  • 29 вересня українські сили продовжили контрнаступальні операції на заході Запорізької області та в районі Бахмута.
     
  • Російські війська 29 вересня вели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, в районі Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, на заході Донецької та східної межі Запорізької області, а також на заході Запорізької області та просунулися на окремих ділянках.

Нагадаємо, останніми тижнями до сотні бійців, які раніше були пов’язані з приватною військовою компанією (ПВК) "Вагнера" розпочали передислоковуватися в Україну як окремі особи, так і невеликі групи, воюючи на боці різноманітних російських підрозділів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 06:17