Фото: сайт Офісу президента

"Будуть необхідні кроки": Зеленський повідомив деталі спецнаради щодо обходу санкцій проти РФ

Президент Володимир Зеленський 4 червня провів нараду із силовиками та представниками уряду, на якій детально проаналізували, як Росія обходить санкції та хто їй допомагає. Він анонсував необхідні кроки, які заблокують країні-агресорці можливість обходити наявні обмеження.

Про це він повідомив під час вечірнього відеозвернення.

"Сьогодні провів спеціальну нараду щодо санкцій. ГУР, Служба зовнішньої розвідки, уряд, Офіс. Дуже детально проаналізували, як Росія обходить санкції та хто їй допомагає. Різні країни, різні компанії, без яких Росія не змогла б виробляти засоби терору, зокрема ракети. На жаль, державі-терористу вдається використовувати технології світу через мережу постачальників, вдається обходити міжнародні санкційні режими", — зазначив він.

Зеленський додав, що Україна бачить кожен напрямок обходу наявних санкцій, кожну країну, чия територія або юрисдикція, чиї громадяни використовуються Росією для продовження терору.

"І ми маємо закрити всі такі напрямки — разом із партнерами, — щоб не було в російських ракетах, у російській зброї продукції вільного світу. Необхідні кроки будуть", — наголосив український лідер.

Україна боротиметься із тими, хто допомагає Росії обходити санкції

Володимир Зеленський 2 червня під час спільної з президентом Естонії Аларом Карісом прес-конференції у Києві заявив, що Росію потрібно позбавити можливості виготовляти нові ракети. За його словами, і в Європі є ті, хто помагає агресору обходити санкції.

"Є, на жаль, держави в усьому світі, і на Європейському континенті, які хочуть цього чи не хочуть, але допомагають обходити санкції. Обхід санкцій — чесно кажучи, я навіть трішки втомився в цій саме боротьбі, думаю, я почну публічно боротися з тими, хто дає можливість обходити ці санкції", — сказав президент.

Він зауважив, що здатність РФ обходити накладені санкції призводить до збільшення виробництва ракет. Зеленський запевнив, що Україна розпочне публічний тиск на осіб, які допомагають Російській Федерації обходити санкції.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що у збитих "шахедах" було знайдено запчастини з країн-партнерів УкраїниРНБО звертатиметься у відповідні інституції для того, щоб зупинити постачання деталей зброї для агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2023 00:35