Фото: instagram.com/oksana_bilozir

"Була частково паралізована": Оксана Білозір заявила, що її отруїли "Новачком", коли вона очолювала Мінкульт

Народна артистка України Оксана Білозір розповіла, що у 2005-му році, коли вона обіймала посаду міністра культури України, її отруїли "Новачком".

Гучну заяву співачка зробила в інтерв'ю для проекту "Ліберті Арт". За її словами, наслідки отруєння були важкими. Артистка рік провела у лікарні.

"А ви знаєте, чому я не продовжила? Бо мене отруїли. Так само, як і Віктора Андрійовича Ющенка (третій президент України, — ред.). Я цілий рік лежала у Феофанії, дивом вижила. Практично лише тепер ми це розуміємо. Мене також лікував Микола Корпан, наш відомий кріохірург з Відня. Він і Віктора Андрійовича вів повністю. Я була частково паралізована, повністю спотворено у мене було обличчя. Одним словом, була дуже складна ситуація", — розповіла Білозір.

Артистка зауважила, що її отруєння було пов'язано з політичною діяльністю. Тоді, СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння, але, як наголосила Білозір, вона сама вирішила закрити справу задля власної безпеки. 

"Тепер я розумію, що то був "Новачок" (отруйна речовина нервово-паралітичної дії, — ред.), ми вже маємо більше інформації про це. У мене була відкрита кримінальна справа, бо все ж таки я державний службовець першого рівня і це справа держави дуже серйозно розібратися. Але я попросила, щоб СБУ закрило цю справу, адже я знала, що не зможу себе захистити. А мені потрібно було вижити, жити і працювати далі", — додала Білозір. 

Нагадаємо, 24 травня українська співачка Сусана Джамаладінова (Джамала) народила третю дитину. Новонародженого сина назвали Алімом Сеіт-Бекіром.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 29.05.2024 12:20