Даніель Хагарі. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

ЦАХАЛ підтвердив напад Ірану: готуються відбивати атаку десятків дронів

Речник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі підтвердив, що десятки безпілотників, які Іран запустив ввечері 13 квітня, прямують у бік його країни.

Як передає Times of Israel, приблизно за півгодини після запуску безпілотників державні ЗМІ Ірану повідомили, що Ісламська Республіка запустила другу хвилю дронів по Ізраїлю.

Хагарі наголосив, що військово-повітряні сили Ізраїлю відстежують безпілотники, яким знадобиться кілька годин, щоб дістатися території країни. Він також попередив, що будуть збої в роботі GPS через роботу перехоплювачів.

Як відомо, авіакомпанія "Ель-Аль" скасувала кілька рейсів до Тель-Авіва з Таїланду через очікуваний удар Ірану. Також по всьому Ізраїлю обмежені публічні збори та скасовані заняття у школах. З 00:30 години 14 квітня Ізраїль закриває свій повітряний простір через атаку дронів.

Нагадаємо, про те, що Іран завдасть удару по Ізраїлю, повідомлялося ще кілька днів тому західними ЗМІ. Вказувалося про ракетну або дронову атаку на військові та урядові об'єкти в країні.

Своєю чергою міністерство закордонних справ Німеччини звернулося до своїх громадян, які наразі перебувають в Ірані, та закликало їх негайно покинути країну.

Зранку 13 квітня Білий дім оголосив, що Джо Байден повертається до Вашингтона з іншого міста, щоб "проконсультуватися зі своєю командою національної безпеки щодо подій на Близькому Сході" на тлі підвищеної напруги між Ізраїлем та Іраном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.04.2024 00:27