Фото: Офіс президента

"Це буде ключовим пріоритетом для моєї Комісії": фон дер Ляєн висловилась щодо вступу України до ЄС

Інтеграція до Європейського Союзу України, Молдови та країн Західних Балкан буде пріоритетом для другого терміну президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Про це вона заявила у четвер, 18 липня, у своїй промові в Європейському парламенті, пише "Європейська правда". 

Водночас фон дер Ляєн назвала інтеграцію країн до ЄС "моральною, історичною та політичною відповідальністю", адже, за її словами, "більший Союз буде сильнішим Союзом". Також посадовиця пообіцяла забезпечувати підтримку країнам-кандидатам та працювати над інвестиціями та реформами. Зокрема, вона пообіцяла інтегрувати ці держави у правові межі Євросоюзу, де це є можливим. 

"Вступ завжди буде процесом, що ґрунтується на заслугах. І ми гарантуємо, що всі держави будуть готові до вступу. Проте завершення формування нашого Союзу також є в наших основних інтересах. І це буде ключовим пріоритетом для моєї Комісії", — зазначила президентка Єврокомісії.

За словами фон дер Ляєн, майбутнє України, Молдови та Західних Балкан в Європейському Союзі, адже ці країни зробили свій вільний вибір.

"Вони обрали свободу замість гноблення. Вони обрали демократію замість залежності. І деякі з них платять високу ціну за цей вибір. Тому ми повинні зробити свій вибір і продемонструвати непохитну відданість", — додала посадовиця.

Нагадаємо, 17 липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що Європейська Комісія схвалила чергову фінансову допомогу Україні, яка зміцнить макрофінансову стабільність нашої країни в умовах війни, що триває. Йдеться про суму 4,2 мільярда євро за програмою Ukraine Facility.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.07.2024 12:46