Колаж: TrueUA

Єврокомісія підтримала виділення Україні нового траншу допомоги: Шмигаль озвучив суму

Європейська Комісія схвалила чергову фінансову допомогу Україні, яка зміцнить макрофінансову стабільність нашої країни в умовах війни, що триває. Йдеться про суму 4,2 мільярда євро за програмою Ukraine Facility.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Європейська комісія підтримує виділення Україні майже 4,2 мільярда євро. Ця суттєва допомога зміцнить нашу макрофінансову стабільність на тлі тривалої боротьби за свободу", — написав він у Telegram.

За його словами, після отримання цих коштів загальна сума фінансування від ЄС в межах Ukraine Facility сягне 12 мільярдів євро.

"Вдячні Єврокомісії за позитивну оцінку прогресу України та президентці Урсулі фон дер Ляєн за незмінну підтримку. Разом проводимо структурні реформи та працюємо на шляху до нашого спільного майбутнього", — підсумував прем'єр.

Що таке Ukraine Facility 

Ukraine Facility — це чотирирічна програма загальним обсягом 50 мільярдів євро. Значна частина цих коштів буде спрямована до держбюджету й допоможе у фінансуванні бюджетного дефіциту. Ще один компонент програми передбачає створення спеціального інвестиційного інструменту для покриття ризиків у пріоритетних секторах. Він дозволить залучити додаткові кошти на інвестиції.

Як відомо, лідери країн Європейського Союзу 1 лютого на спеціальному саміті в Брюсселі схвалили виділення Україні 50 мільярдів євро в рамках програми Ukraine Facility на 2024-2027 роки. А вже 5 лютого Рада ЄС і Європарламент досягли попередньої угоди про створення нового інструменту для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України Ukraine Facility

Нагадаємо, 27 червня Україна отримала від Європейського Союзу транш фінансової підтримки у розмірі 1,9 мільярда євро. Це відбувається за програмою Ukraine Facility.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.07.2024 18:55