Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Україна отримала новий транш від ЄС майже на 2 млрд євро: куди скерують ці гроші

Україна отримала від Європейського Союзу транш фінансової підтримки у розмірі 1,9 мільярда євро. Це відбувається за програмою Ukraine Facility.

Про це написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в соціальній мережі X (колишній Twitter).

За його словами, загальна бюджетна підтримка Європейського Союзу з початку цього року вже сягнула майже восьми мільярдів євро.

"Хочу висловити вдячність президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн і всій її команді за таку непохитну підтримку", — зазначив він.

Як відомо, 6 червня Верховна Рада України ратифікувала угоду з Євросоюзом щодо так званого Ukraine Facility Plan, який визначає зобов’язання з реформ на період до 2027 року. 20 березня Єврокомісія переказала Україні перший транш з Ukraine Facility обсягом 4,5 мільярда євро.

Своєю чергою, міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що ЄС є ключовим партнером України, який продовжує відігравати вирішальну роль у пришвидшенні перемоги та зміцненні економічної стійкості країни. За його словами, від початку повномасштабної війни Євросоюз надав Україні майже 35 мільярдів євро прямої бюджетної допомоги.

"Ці кошти сприяли підтримці макроекономічної стабільності, а також дозволяють забезпечувати фінансування пріоритетних бюджетних потреб", — додав міністр.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що уряд Данії виділяє понад 20 мільйонів євро на прискорення вступу до Європейського Союзу України та Молдови. Успішне розширення ЄС має важливе значення для стабільності Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.06.2024 13:55