Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Данія виділяє понад 20 млн євро на прискорення вступу України та Молдови до ЄС

Уряд Данії виділяє понад 20 мільйонів євро на прискорення вступу до Європейського Союзу України та Молдови. Успішне розширення ЄС має важливе значення для стабільності Європи.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Данії, у вівторок, 25 червня, у Люксембурзі розпочнуть переговори про вступ України та Молдови до ЄС.

Відомо, що кошти на прискорення вступу до ЄС України та Молдови будуть виділені до 2030 року і допоможуть обом країнам створити адміністративні структури та законодавство, які необхідні для наближення до членства в Євросоюзі.

За словами міністра закордонних справ Ларса Люкке Расмуссена, це зміцнює безпеку всього Євросоюзу, коли країни, які розташовані в безпосередній близькості до ЄС, посилюють свою європейську прив'язаність і прагнуть до можливості миру, стабільності та процвітання, за які виступають країни-члени ЄС.

"Я щасливий, що ми зараз можемо почати переговори про вступ до ЄС з Україною та Молдовою. Ми завжди казали, що розширення Євросоюзу полягає не в тому, щоб знизити вимоги для вступу, а в тому, щоб допомогти країнам-кандидатам відповідати затвердженим вимогам. І саме в цьому ми зараз допомагаємо Україні та Молдові. Успішне розширення ЄС має важливе значення для стабільності Європи", — зазначив він.

Зазначається, що кошти для України та Молдови закріплені в інструменті в рамках данської програми добросусідства, яка наразі підтримує процеси реформ, які є важливими для наближення до членства в ЄС інших країн. Окрім допомоги у розбудові адміністративних структур та законодавства, інструмент також підтримуватиме навчальні перебування та громадську освіту. Також він включатиме допомогу країнам-кандидатам в ЄС на Західних Балканах.

Нагадаємо, що раніше Данія оголосила про 19-й пакет військової допомоги для України. Зокрема, він передбачає підтримку української оборонної промисловості. Новий пакет дає змогу використати ці кошти у такий спосіб, щоб Копенгаген мав можливість швидко задовольнити потреби Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.06.2024 16:05