Фото ілюстративне із соцмереж

Данія анонсувала черговий пакет військової допомоги для України: що туди увійде

Данія оголосила про 19-й пакет військової допомоги для України. Зокрема, він передбачає підтримку української оборонної промисловості.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони країни, ця допомога одночасно підтримає нагальні потреби Києва та сприятиме довгостроковій розбудові здатності України до самооборони.

Варто зазначити, що на останні два пакети допомоги було зарезервовано 1,2 мільярда данських крон, які планують виділити для фінансування української оборонної промисловості. Новий пакет дає змогу використати ці кошти у такий спосіб, щоб Копенгаген мав можливість швидко задовольнити потреби Києва. 

Відомо, що заплановано підписати низку різноманітних угод із союзниками стосовно закупівель та постачань із боку союзної оборонної промисловості, зокрема більше обладнання для підтримки літаків F-16, переданих Копенгагеном. 

"Ми також маємо зобов’язання щодо гарантування безпеки підтримати Україну протягом наступних 10 років. Саме тому ми створили данську модель підтримки через українську оборонну промисловість, що допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі", — наголосив Міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен.

За словами очільника Міністерства закордонних справ Данії Ларса Люкке Расмуссена, інвестиції в українську оборонну промисловість є ефективним та сталим способом для підтримки боєздатності України як тут і зараз, так і в майбутньому. Посадовець також пообіцяв, що його країна зі свого боку розширюватиме можливості для підтримки української оборонної промисловості.

Нагадаємо, 16 червня президент Володимир Зеленський після зустрічі з прем'єр-міністером Данії Метте Фредеріксен повідомляв, що винищувачі F-16 від Копенгагену надійдуть в Україну вже найближчим часом. Зараз відбувається фінальна стадія підготовки до передачі данських літаків для потреб Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.06.2024 11:28