Метте Фредеріксен і Володимир Зеленський. Фото з архіву. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, коли Данія передасть Україні винищувачі F-16 (відео)

Винищувачі F-16 від Данії надійдуть в Україну вже найближчим часом. Зараз відбувається фінальна стадія підготовки до передачі данських літаків для потреб Збройних сил України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський після зустрічі з прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен на полях Глобального саміту миру у Швейцарії.

"Вдячний Метте Фредеріксен за участь у Саміті миру й активне сприяння Данії в залученні країн Глобального Півдня до реалізації "Формули миру", — зазначив український президент.

Він також додав, що під час зустрічі мав можливість обговорити з лідеркою Данії перебіг підготовки до передачі данських літаків F-16, які надійдуть в Україну вже найближчим часом. Зараз відбуваються останні штрихи підготовки до передачі їх українським військовим.

Керівники України та Данії також обговорили затвердження переговорної рамки та початок перемовин про вступ України до Європейського Союзу вже в червні.

Нагадаємо, декілька днів тому перед засіданням міністрів оборони країн НАТО, яке відбувалося у Брюсселі, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг зазначив, що Україна має право завдавати ударів по російській території з літаків F-16, адже це самооборона, яка не є ескалацією. Наразі союзники працюють над тренуваннями українського технічного персоналу та пілотів американських винищувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2024 14:57