Фото: Вікіпедія

Посол Данії повідомив, коли Україні очікувати на F-16

З Данії до України винищувачі F-16 прибудуть вже влітку. Пілоти та наземні команди вже готуються до їхнього використання.

Про це розповів посол Данії у Києві Оле Егберг Міккельсен в інтерв'ю "РБК-Україна". 

Дипломат відзначив, що є певна складність у питанні, яке стосується термінів прибуття F-16 до України, адже йдеться не лише про сам літак, але й про цілу систему забезпечення, обслуговування, яким займаються наземні бригади.

"Я не дуже знайомий з технічними деталями, але можу процитувати мого прем'єр-міністра, яка нещодавно була в Україні, у Львові, їй поставили те саме питання, і вона сказала, що літаки прибудуть цього літа. Якого місяця вона не уточнила. Я можу тільки послатись на те, що вона сказала", — наголошує Міккельсен. 

Посол зазначив, що він налаштований оптимістично та впевнений, що літаки скоро прибудуть до України та будуть готові до експлуатації.

"Це величезне завдання і мені випала честь зустрітися з деякими українськими пілотами на авіабазі в Данії ще в серпні минулого року, коли ваш президент приїжджав до Данії. Пілоти й наземні команди дуже хочуть почати використання цих літаків", — додає дипломат.

Нагадаємо, 26 квітня прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо та очільник міноборони країни Людивін Дедондер на спільній прес-конференції заявили, що їхня країна передасть Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році. Де Кроо зазначив, що всі поставлені літаки будуть фінансуватися коштом відсотків із заморожених російських активів, а не коштом грошей бельгійських платників податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2024 00:23