Фото: соцмережа X Троельса Лунда Поульсена

Данія не зможе продовжувати підготовку українських пілотів на F-16: у чому причина

Данія не зможе продовжувати підготовку українських військових на винищувачах F-16 після 2024 року. Країна переходить на нове покоління літаків.

Таку заяву зробив міністр оборони країни Троельс Лунд Поульсен, повідомляє DR.

Як зазначає очільник оборонного відомства Данії, його країна не зможе продовжувати підготовку українських пілотів у 2025 році з огляду на те, що переходить на винищувачі F-35. Для них використовуватимуть авіабазу Скрюдструп, де зараз навчаються військові ЗСУ.

Поульсен зазначив, що до кінця навчальної програми в Данії підготовку на винищувачах F-16 усього пройдуть близько 20 пілотів української армії.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив після зустрічі з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на полях Глобального саміту миру у Швейцарії, що винищувачі F-16 від Данії надійдуть в Україну вже найближчим часом. Зараз відбувається фінальна стадія підготовки до передачі данських літаків для потреб Збройних сил України.

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що процес підготовки українських пілотів F-16 містить в собі три етапи. Йдеться про наземну підготовку, навчання на легкомоторних літаках та тренування на винищувачах.

Водночас, за даними The Times, Сполучені Штати Америки "навмисно затягують" навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Через це до кінця цього року не вдасться підготувати достатню кількість військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2024 20:02