Фото: Офіс президента

Це результат війни: Зеленський прокоментував катастрофу в Броварах

Президент України Володимир Зеленський заявив, що авіакатастрофа у Броварах — це результат війни Росії проти України, а не просто нещасний випадок. 

Відповідну заяву український гарант зробив під час онлайн-виступу на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Варто зауважити, що виступ очільника держави на форумі розпочався із хвилини мовчання, якою учасники форуму вшанували пам’ять загиблих у Броварах.

"Це не нещасний випадок, це війна. Вона не лише на полі бою… Більше нещасних випадків немає, все це — результат війни. Ракети, які б’ють по наших людях, цивільному населенню, загиблі діти… Хтось може поширювати інформацію, що "ми цілили не в цивільне населення, а хотіли саме по енергетичній інфраструктурі вдарити, але так вийшло" або ще щось. Але це зайві слова. Все це — кожна людина і кожна смерть — це результат війни", — заявив Зеленський.

При цьому на запитання ведучого, чи не переживає він про свою безпеку після інциденту у Броварах, Зеленський відповів: "Я не переживаю. Мені немає що додати".

Нагадаємо, гвинтокрил впав поруч із дитячим садком та житловим будинком у Броварах уранці 18 січня. У будівлях перебували люди. Серед загиблих керівництво Міністерства внутрішніх справ: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах на дитячий садок загинули 14 людей. Травмовано 25 осіб. У будівлі дитячого садка завершено пошуково-рятувальні роботи. Відомо, що внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах загинула мама з донькою .

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера в Броварах. Слідчі розглядають декілька версій.

Події, 18.01.2023 19:56