Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Чеченець планував теракт на Олімпіаді: його затримали у Франції, — ЗМІ

У Франції правоохоронці затримали 18-річного чеченця, який, ймовірно, планував вчинити теракт на Олімпіаді під час футбольного турніру.

Про це повідомляє BFMTV.

За даними джерела, Генеральне управління внутрішньої безпеки (DGSI) 22 травня завадило нападу на футбольні змагання, заплановані в Сент-Етьєні. Підозрюваному чеченцю пред'явили звинувачення та обрано запобіжний захід. Його підозрювали в тому, що він бажав вчинити "натхненний ісламістом" напад на національній території, спрямований на футбольні змагання, заплановані в Сент-Етьєні в рамках Олімпійських ігор у Парижі 2024 року.

Згідно з попередніми даними слідства, чоловік готував напад на стадіон "Жоффруа-Гішар", де влітку 2024 року мають відбутися кілька футбольних матчів. Напад, який готувався, спрямований, зокрема, на глядачів і поліціянтів.

Росіянина затримали вдома, хоча він уже проводив розвідку, повідомило джерело, близьке до слідства. У неділю, 26 травня, йому пред'явили звинувачення як керівнику терористичного злочинного об'єднання з метою підготовки злочинів проти людей, повідомили BFMTV в Національній антитерористичній прокуратурі (PNAT). Тоді його помістили в СІЗО. Зараз слідчі дії тривають у рамках судового розслідування.

Росіянин заперечує звинувачення

BFMTV зазначає, що під час затримання молодик заперечував, що проводив розвідку та планував напад. Він просто визнав "обмін" і "розмови" в зашифрованих програмах обміну повідомленнями, запевнивши, що не мав наміру діяти. Він би намагався, за словами джерела, близького до слідства, "поводитися жорстко", "похизуватися". 

Згідно з наявно інформацією, підозрюваний спілкувався за допомогою зашифрованих повідомлень з людьми, пов’язаними з представниками ісламістського руху.

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, у Франції Національна антитерористична прокуратура почала розслідування після арешту 16-річного підлітка. Він планував влаштувати теракт під час Олімпійських ігор у Парижі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 31.05.2024 19:03