Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Планував влаштувати теракт на Олімпіаді: у Франції затримали 16-річного підлітка

У Франції Національна антитерористична прокуратура почала розслідування після арешту 16-річного підлітка. Він планував влаштувати теракт під час Олімпійських ігор у Парижі.

Про це повідомляє BFMTV.

Прокуратура розпочала розслідування після арешту 23 квітня 16-річного підлітка, який бажає померти мученицькою смертю під час Олімпійських ігор. Розслідування за звинуваченням в "участі у злочинній спільноті з метою підготовки злочинів, що завдають тілесних ушкоджень", було порушено цієї середи, 24 квітня, після арешту у вівторок 16-річного підлітка, як стало відомо BFMTV з національного антимонопольного відомства.

Арешт у вівторок стався після його заяв у соціальних мережах про бажання виготовити пояс із вибухівкою, щоб померти мученицькою смертю. За словами джерела, повідомлення було зроблено цього понеділка після коментарів, написаних у Telegram.

Він заявив, що хоче одержати елементи, необхідні для виготовлення поясу з вибухівкою, "щоб померти мученицькою смертю в ім'я Ісламського халіфату".

Хлопець, який є громадянином Франції, був нарешті заарештований 23 квітня, у своєму батьківському будинку в Маріньї у Верхній Савойї, знову ж таки за даними того ж джерела, близького до розслідування. Під час обшуку було виявлено його мобільний телефон та різні рукописні документи, включно з декларацією про відданість Ісламській Державі.

Підліток із Верхньої Савойї пояснив, що планував вчинити суїцидальний терористичний акт у Ла-Дефанс під час Олімпійських ігор із застосуванням гвинтівки або пояса з вибухівкою, повідомило джерело, близьке до слідства.

Поточне утримання під вартою в поліції спрямоване на визначення реальності запланованого терористичного акту і, якщо це можливо, ступеня його завершення. Розслідування доручено головному управлінню внутрішньої безпеки.

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.04.2024 18:57