Фото: "Голос України"

Мер Парижа зробила різку заяву щодо участі росіян і білорусів в Олімпіаді-2024

Мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Про це повідомляє The Guardian.

"Я хочу сказати російським і білоруським спортсменам, що їм не раді в Парижі, і сказати українським спортсменам і всьому українському народу, що ми їх дуже сильно підтримуємо", — наголосила міська голова Парижу.

За даними видання, таку заяву посадовиця зробила під час поїздки до Києва, де вона відвідала тренувальний центр для українських спортсменів.

Наголошується, що також під час візиту Ідальго відвідала стадіон Локомотив, що зазнав бомбардування 23 січня, а також спортзал, зруйнований на початку цього тижня.

"Париж прийме вас як героїв, ви будете в Парижі як вдома. Ігри — це про мир, і це також універсальне послання, яке я приїхала донести", — сказала мер Парижу.

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 31.03.2024 12:40