Фото: usp-ltd.org

Чехія відмовиться від російської нафти: названо терміни

Чехія планує у найближчі місяці відмовитись від російської нафти. Раніше країна позбулася залежності від її газу.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, пише iROZHLASВін наголосив, що його держава створює справжній енергетичний суверенітет. 

"За лічені місяці ми позбудемося залежності від російської нафти. Подібний розвиток подій очікується і щодо російського ядерного палива", — сказав чеський прем'єр.

Фіала також зазначив, що уряд Чехії за останній рік зробив кроки щодо припинення залежності від Росії та продовжуватиме це робити.

Зазначимо, що обмеження ціни на сиру нафту на рівні 60 доларів за барель набуло чинності в грудні 2022 року.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки вперше запроваджують санкції у відповідь на обхід цінової стелі для російської нафти. Під обмеження потрапили дві компанії.

Також з'явилась інформація, що країни "Великої сімки" G7 та союзники відклали регулярний перегляд цінової межі на російську нафту. Виробники з РФ знайшли способи продавати нафту, використовуючи менше західних суден і страхових послуг, що ускладнює Заходу забезпечення дотримання цінового обмеження, оскільки компанії, які сприяють торгівлі, знаходяться за межами їхньої компетенції.

Нагадаємо, Пакистан у жовтні проведе переговори з Російською Федерацією щодо довгострокової угоди про імпорт нафти. Країна прагне диверсифікувати свої джерела енергії та впоратися з високими цінами на нафтопродукти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.10.2023 17:48