Фото: "АрміяInform"

Нафта з Росії: США ввели обмеження проти порушників санкцій

Сполучені Штати Америки вперше запроваджують санкції у відповідь на обхід цінової стелі для російської нафти. Під обмеження потрапили дві компанії.

Про це йдеться у заяві Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США.

Зазначається, що судноплавна компанія Lumber Marine SA з ОАЕ танкером SCF Primorye транспортувала нафту за ціною вище 75 доларів за барель з порту в РФ після того, як обмеження вже набули чинності. Водночас турецька Ice Pearl Navigation Corp володіє танкером Yasa Golden Bosphorus. Він перевозив нафту сорту ESPO за ціною 80 доларів за барель. При цьому, як SCF Primorye, так і Yasa Golden Bosphorus, які заходили в порти РФ, користувалися американськими постачальниками послуг під час транспортування нафти.

"США накладає санкції на дві компанії та визначає як заблоковане майно два судна, які транспортували російську нафту за ціною, вищою за узгоджену коаліцією", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що обмеження ціни на сиру нафту на рівні 60 доларів за барель набуло чинності в грудні 2022 року.

Нагадаємо, Пакистан у жовтні проведе переговори з Російською Федерацією щодо довгострокової угоди про імпорт нафти. Країна прагне диверсифікувати свої джерела енергії та впоратися з високими цінами на нафтопродукти.

Зазначається, що пакистанська делегація зустрінеться з російськими чиновниками в кулуарах енергетичної конференції у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.10.2023 18:59