РПГ-7. Джерело: ukrmilitary.com

Чехія закупить протитанкові боєприпаси для України: про яку суму йдеться

Чехія закупить боєприпаси для протитанкової зброї РПГ-7 у збройової компанії STV Group. Йдеться про суму до 2,5 мільярда крон (110, 1 мільйона доларів).

Про це повідомили České noviny з посиланням на заяву представника Міністерства оборони Чехії Давида Полака. За його словами, завдяки покупці наступного року стане можливою підготовка українських військових на території Чехії.

Поповнення боєкомплекту до протитанкової зброї РПГ-7 відбувається відповідно до внутрішнього регламенту бойової діяльності під час оперативного розгортання військ армії Чехії та підготовки військ на чотирирічний термін періоду навчання.

Постачальником боєприпасів є компанія STV Group, яка є прямим виробником у Чехії. Міністерство закуповувало боєприпаси в тієї самої компанії вже 2021 року.

Як відомо, Чехія є одним із головних союзників України, який підтримав нашу країну на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Протягом війни Прага надає нам не лише гуманітарну, але й військову допомогу.

Нагадаємо, що наприкінці листопада Палата депутатів у Чехії схвалила пропозицію уряду щодо продовження навчання українських військових у наступному році. "За" проголосували 129 чеських парламентарів зі 150.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 21:39